Laboratoires de Biarritz ontstaan

Hoe is Laboratoires de Biarritz ontstaan?

Het natuurlijke cosmeticamerk Laboratoires de Biarritz is ruim 10 jaar geleden ontstaan in Biarritz, een Frans havenstadje in de golf van Biskaje. Bedacht door surfers, voor surfers. Tenminste; zo begon het avontuur. De surfers merkten dat ze gauw verbrandden en geen échte waterproof zonbescherming konden vinden. Dit beïnvloedde hun hobby, dus zochten ze naar een oplossing. Maar dan wel een oplossing die goed was voor zowel mens en dier als milieu en oceaan.

Laboratoires de Biarritz

In het begin met natuurlijke zonnebrand, ook wel ‘Alga Maris’ genoemd. De naam laat weten dat de producten zijn gebaseerd op algen. Dit was een groot succes, vooral onder de buitensporters. De eerste zonbescherming die echt waterproof en zweetbestendig was, de eerste zonbescherming die bewees dat minerale filters hetzelfde kunnen als chemische filters. Tegenwoordig worden de Alga Maris producten benoemd onder ‘Suncare‘. Gerecyclede verpakkingen met een ‘airless pouch’; een luchtdichte verpakking waardoor je 100% van je product kunt gebruiken.

Al gauw breidde het zich uit met andere lijnen zoals de reparerende huidverzorging (Alga Cicosa, nu Reparative Care genoemd), babyverzorging (Alga Natis, nu Babycare genoemd), luxe huidverzorging (Océane) en de huidverzorgingslijn Meteologic. Uiteraard zijn door de jaren heen wat dingen veranderd, onder andere dat de Meteologic producten eruit gaan. In plaats van deze lijn is er een nieuwe lijn: Hydra Protect+. Ook zal dit jaar een lijn op de markt verschijnen gefocust op het reinigen van je gezicht.

Het geheim van een werkend product

De producten zijn samengesteld met puur effectieve ingrediënten. Dit wil zeggen dat ieder ingrediënt zijn eigen werking heeft. Dat er geen ingrediënt overbodig is. Het hoofdingrediënt in ieder product zijn algen. Laboratoires de Biarritz heeft in het laboratorium eigen ingrediënten ontdekt. Zo worden bijvoorbeeld ‘rode algen’ gebruikt, maar het gaat om één specifiek extract. Deze ingrediënten zal je dus niet terugvinden in producten van andere merken. Ieder ingrediënt en ieder product wordt telkens onder het loep genomen om een laatste check uit te voeren en eventueel te verbeteren. Zo blijft het up to date volgens de laatste ontwikkelingen.

Gecertificeerd door COSMOS

De producten van Laboratoires de Biarritz zijn gecertificeerd door COSMOS. Dit wil zeggen dat ze aan een minimaal vereiste percentage van 95% natuurlijke ingrediënten moeten voldoen. Laboratoires de Biarritz komt daar ruim overheen met 99,6%.

Exlusieve distributeur

Wij zijn exclusief importeur/distributeur van Laboratoires de Biarritz in Nederland. Mocht je interesse hebben. Neem gerust contact met ons op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *