Laboratoires de Biarritz ontstaan

Hoe is Laboratoires de Biarritz ontstaan?

Het natuurlijke cosmeticamerk Laboratoires de Biarritz is meer dan 10 jaar geleden ontstaan in Biarritz, een Frans havenstadje in de golf van Biskaje. Het begon als een initiatief van surfers, die merkten dat ze snel verbrandden en geen echt waterbestendige zonbescherming konden vinden die ook milieuvriendelijk was. Dit leidde tot de ontwikkeling van natuurlijke zonnebrand, bekend als ‘Alga Maris’. Deze producten, gebaseerd op algen, bleken een groot succes, vooral onder buitensporters. Het merk heeft zich sindsdien uitgebreid met verschillende productlijnen, waaronder reparerende huidverzorging (voorheen Alga Cicosa, nu Reparative Care), babyverzorging (voorheen Alga Natis, nu Babycare), luxe huidverzorging (Océane), en de Meteologic huidverzorgingslijn die wordt vervangen door Hydra Protect+. Bovendien wordt er dit jaar een nieuwe lijn gelanceerd, gericht op het reinigen van het gezicht.

Het geheim van een werkend product

Wat Laboratoires de Biarritz onderscheidt, is het gebruik van puur effectieve ingrediënten. Hierbij zijn algen het belangrijkste ingrediënt zijn. Het merk ontdekt en ontwikkelt zijn eigen ingrediënten in het laboratorium, zoals specifieke extracten van ‘rode algen’, die uniek zijn voor hun producten en niet elders worden aangetroffen. Elk ingrediënt en product wordt regelmatig gecontroleerd en indien nodig verbeterd om up-to-date te blijven met de nieuwste ontwikkelingen.

Gecertificeerd door COSMOS

Een belangrijk aspect is dat de producten van Laboratoires de Biarritz zijn gecertificeerd door COSMOS. Dit betekent dat ze moeten voldoen aan de normen voor natuurlijke cosmetica in Europa, met een minimum van 95% natuurlijke ingrediënten. Laboratoires de Biarritz overschrijdt deze norm met een indrukwekkende 99,6%.

Exlusieve distributeur

Als exclusieve importeur en distributeur van Laboratoires de Biarritz in Nederland ben je welkom om contact op te nemen als er interesse is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *