Natuurlijke zonbescherming Laboratoires de Biarritz

Natuurlijke zonbescherming

Kies voor minerale zonbescherming omdat het niet alleen beter is voor je huid, ook voor de oceaan en het koraal. We zullen je even uitleggen hoe het kan dat minerale filters beter zijn dan chemische filters.

‘Traditionele’ zonnebrandcrèmes zijn met chemische filter. Deze word geabsorbeerd door je huid en breekt daar de Uv-stralen af. Ook zijn deze schadelijk voor de huid én voor milieu. Minerale filters daar in tegen, blokkeren de Uv-stralen al vóórdat ze de huid indringen. Ze reflecteren de Uv-stralen zoals een spiegel. Hierdoor worden de Uv-stralen niet opgeslagen in je huid, maar weg gekaatst. De mineralen zinkoxide en titaniumoxide zorgen voor een brede bescherming. Het nadeel soms van minerale filters is dat ze minder goed uitgesmeerd kunnen worden en een witte waas achterlaten. Laboratoires de Biarritz heeft de ingrediënten zo samengesteld dat de witte waas zo goed als voorkomen kan worden.

Het is niet zo dat ‘natuurlijke zonbescherming’ ook standaard goed is voor het milieu. Dit heeft namelijk ermee te maken of ze met microplastics, nanodeeltjes werken etc.. Deze zijn slecht voor jezelf, maar ook voor omgeving. Lees hier meer over microplastics. Daarom is het belangrijk om te zoeken naar een ‘biologische’ zonbescherming op basis van natuurlijke ingrediënten. Voor kinderen is dit minstens zo belangrijk omdat kinderen een fragiele huid hebben.

De Suncare lijn van Laboratoires de Biarritz ‘Alga Maris’ biedt een breed assortiment aan zonbescherming aan voor kinderen en volwassenen. Door Alga Gorria wordt je huid niet alleen beschermd, maar ook verzorgd. Dit werkt tevens tegen vroegtijdige huidveroudering. De producten van Laboratoires de Biarritz zijn COSMOS gecertificeerd en vrij van negatieve ingrediënten.

Bepaal de factor van je zonbescherming

Eerst bepaal je of je liever een spray, lotion of crème gebruikt. Behalve textuur, is de vettigheid van het product ook een verschil. Dit kan reactie geven op je huid. Heb je snel last van acné of een vettere huid, gebruik dan juist een drogere zonnebrand.

Nu je weet welk soort zonbescherming je wil gebruiken, kun je de factor bepalen. De SPF (Sun Protection Factor) bepaalt in welke mate je huid tegen de zon beschermd wordt. Bij bijvoorbeeld SPF30, kun je 30x zo lang in de zon als dat je zonder factor kan. Stel je verbrand normaal na 10 minuten, dan kun je theoretisch gezien met SPF30 tot wel 300 minuten (30×10) in de zon. Praktisch gezien adviseren we toch je elke 2 uur in te smeren, aangezien het mogelijk is dat de factor verminderd wordt door aanraking met water of zweet. Zélfs als het waterproof is, is het belangrijk dat je aandacht geeft aan zonbescherming.

Heb je een gevoelige huid, ben je zwanger of geef je borstvoeding? Dan adviseren we altijd voor SPF50 of SPF50+ te kiezen. Deze hebben geen toegevoegde parfum en zijn hypoallergeen. Heb je een huidtype 2, dan heb je vaak genoeg aan SPF30. Smeer voldoende product op je huid en zorg ervoor dat je minder bereikbare plekjes niet overslaat. (denk aan oren, knieholtes, wreef van de voet)

Nóg een voordeel van minerale zonnebrand is dat het per direct actief beschermd. Chemische zonbescherming moet zeker een half uur voordat je de zon in gaat, aangebracht worden. Het heeft tijd nodig om in je huid te dringen.


One thought on “Natuurlijke zonbescherming

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *