Afstand merk Laboratoires de Biarritz

Een kijkje achter de schermen

Bij het merk Laboratoires de Biarritz willen we graag enkele vragen over de productie van onze producten en de validiteit van onze claims beantwoorden.

Gecertificeerd merk

Onze producten zijn gecertificeerd door COSMOS (Cosmetic Organic Standard), wat betekent dat zowel de productie als de ingrediënten voldoen aan de normen voor natuurcosmetica in Europa. Deze normen omvatten onder andere het verbod op dierproeven en het gebruik van stoffen afkomstig van dode dieren. Als een merk COSMOS gecertificeerd is, kun je erop vertrouwen dat deze normen zijn gecontroleerd en goedgekeurd.

Gebaseerd op algen

Onze exclusieve actieve ingrediënten zijn afkomstig uit de zee of oceaan, en we geven de voorkeur aan algen of zeewieren. Hoewel algen levende organismen zijn, gebruiken we alleen extracten van algen die aanspoelen en al zijn overleden. Ons eigen Research & Development team onderzoekt welke extracten een positieve invloed hebben op de huid, en alleen deze extracten worden gebruikt.

Om de veiligheid voor mens, dier, milieu en oceaan te waarborgen, zijn we aangesloten bij verschillende organisaties, waaronder Wings of the Ocean, Te Mana O te Moana, 1% for the planet, La Fondation de la Mer en SOS Corail. We doneren bijvoorbeeld 1% van de omzet uit onze Babycare lijn aan milieubescherming.

Daarnaast hebben we een kleine productiecirkel om de afstand die onze producten afleggen te minimaliseren. Onze algen worden verzameld in St-Jean-De-Luz, meegenomen naar het laboratorium in Biarritz voor formuleontwikkeling, geproduceerd in de fabriek in Mourenx, en de verpakkingen worden gemaakt in Bayonne. Dit alles wordt gedaan om de kwaliteit te waarborgen en elke stap traceerbaar te maken.

Conclusie

In conclusie kunnen we stellen dat onze claims zeker kloppen, en we streven ernaar om open en eerlijk te zijn over onze productieprocessen. Je kunt met vertrouwen kiezen voor onze huidverzorgingsproducten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *