Sunscreen Laboratoires de Biarritz

ZOMER!

De zomer staat voor de deur en wat gaan we massaal naar buiten. We doen niets liever dan een terrasje pikken of buiten sporten. Daar is ook niks mis mee zolang je je beschermt tegen de zon. Het is superbelangrijk dat je ten alle tijden dat je buiten bent een zonnebrand gebruikt. Behalve dat te veel zon sneller kan leiden tot huidkanker, wordt ook het huidverouderingsproces versneld.

Kies je voor chemische of minerale zonnebrand?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten zonbescherming. Het maakt het vaak lastig om de meest geschikte te kiezen, maar tevens zorgt het ervoor dat er voor iedereen een tussen zit. Laboratoires de Biarritz heeft natuurlijke zonnebrand in het assortiment. Je kan kiezen voor een spray, lotion of crème. Deze zonnebrand is gebaseerd op minerale filters, dit is veiliger voor de huid. Chemische filters dringen de huid binnen om het te beschermen, minerale filters blokkeren Uv-stralen al voordat deze de huid raken. Heb je een lichte en gevoelige huid? Dan is de zonbescherming met SPF50 of SPF50+ het meest geschikt. Deze zijn zonder toegevoegde parfum en hypoallergeen. Tevens zijn deze ook geschikt voor vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven. Laboratoires de Biarritz heeft geen SPF lager dan 30. Ze zijn van mening dat je altijd minimaal SPF30 nodig hebt om alle Uv-stralen tegen te houden.

Verschillende Uv-stralingen

Uv-stralen komen in verschillende soorten.
UV-A: het effect van deze stralen merk je meestal pas op langere termijn. Deze dringen ongezien de huid binnen en richten schade aan aan onder andere het collageen.
UV-B: dit merk je vrijwel gelijk door verbrande en/of rode huid. Deze stralen schaden je huid vooral van de buitenkant. Vanaf de buitenkant trekt dit op een bepaald moment ook door de huid heen, dus niet minder gevaarlijk.

Het beste is om je huid te laten wennen aan de zon. Dit kun je doen door niet in één keer 3 uur lang in de zon te zitten, maar telkens iets langer in de zon te zitten. Uiteraard mét zonbescherming. Melanine, het stofje wat ons beschermt tegen snelle verbranding, kan dan langzaam opbouwen.

Verzorg de huid ná het zonnen

Na het zonnen is het ook belangrijk om je huid te blijven verzorgen. Dit kun je doen door middel van aftersun. Dit verkoelt en kalmeert de huid, waardoor het prettig aanvoelt. Ook wanneer je al verbrand bent, is het van belang dat je aftersun gebruikt. Door de huid vettig en soepel te houden, voorkom je trekkerig gevoel.

Kinderen in de zon

Het zal je wel eens opgevallen zijn; kinderen verbranden veel sneller dan volwassenen. Dit komt omdat kinderen het stofje melanine veel minder aanmaken, dus minder bescherming hebben van hun eigen lichaam. Er is uit onderzoek gebleken dat wanneer kinderen regelmatig verbrand zijn in hun jeugd, ze de rest van hun leven gevoelig blijven voor zon. Laboratoires de Biarritz heeft niet voor niets specifieke zonnebrandcrèmes voor kinderen. Deze zijn hypoallergeen en al te gebruiken bij kinderen vanaf 6 maanden oud. Tevens is er een extra grote verpakking voor het héle gezin! Deze is ook geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar oud.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *