Reparative Care Blog

Winter is coming…

De winter staat weer bijna voor de deur, dat betekent dat ook de feestdagen weer in het vooruitzicht zijn. Wat vind ik het toch altijd een heerlijke tijd; gezellig samenzijn, vroeg onder de dekens en fijne momenten delen met dierbaren. Daarin tegen vindt mijn huid het minder fijn dan ik. Het wordt kouder, staat meer wind en de huid krijgt veel te verduren.

Verzorg, bescherm en voorkom

Als je je huid de juiste verzorging geeft, is het halve werk al gedaan. Dus weg met je excuses en aan de slag maar! Denk je nu: ik gebruik al dagcrème dus ik doe het goed. Helaas is dat vaak niet genoeg… Maar je bent wel al onderweg naar het juiste. Je kunt je huidverzorging vergelijken met jezelf aankleden; laagjes is de key. Zoals laagjes kleding je lichaam beschermen tegen de kou, zo beschermt huidverzorging je gezicht en voorkomt dat het beschadigd wordt.

Wat zijn belangrijke producten voor je huid?

Ik ben klaar om voor eens en altijd te delen wat dan wel juist is om je huid optimaal te verzorgen. Geen geheimen, alles op tafel! Iedereen moet het weten en kunnen.

  • Gebruik een goede cleanser om je gezicht te ontdoen van onzuiverheden en make-up. (hier vindt je voor ieder huidtype een geschikt reinigingsproduct)
  • Verwijder de bovenste laag van je huid door middel van een milde scrub. Let op; gezichtsscrub is een ander soort korrel dan lichaamsscrub!
  • Na dat je je gezicht hebt ontdaan van de bovenste laag, breng je een masker aan. Vaak willen we geen ‘vet’ masker omdat we denken dat dat onze huid ook vetter maakt. Dit is niet altijd zo, het gaat om de juiste combinatie van ingrediënten. Plus het is zo dat de huid in de winter gemiddeld droger is, dus een beetje extra voedend masker mag wel.
  • Breng erna oogcrème en dag– of nachtcrème aan en het is alweer gebeurd.
  • Om niet alleen je huid, maar ook je haren, nagels, botten en gewrichten te ondersteunen, gebruik je dagelijks een shot marine collagen van The Swedish Glow

VOÌLA! Zo easy is dat.

Om het goed te onderhouden, kun je iedere ochtend en avond je gezicht ontdoen van onzuiverheden. Ook is het belangrijk om een voedende dag- en nachtcrème te gebruiken, naar behoefte van je huid. Wil je voorkomen dat er diepere lijntjes rond je ogen ontstaan of zijn deze er al, maar zou je het minder opvallend willen, dan raad ik je aan om een crème voor oogcontour te gebruiken. De Hydra Protect+ eye cream van Laboratoires de Biarritz geeft zeer snel resultaat doordat er natuurlijk hyaluronzuur in zit. Je zult gauw merken dat je een frissere look krijgt en lijntjes minder hard worden.

Tips voor je lips

Soms vergeten we even om onze lippen te verzorgen. Vandaar 2 handige en snelle tips om je lippen toch even mee te nemen in je skincare routine;

  1. Maak er een gewoonte van om een volle lipbalsem te gebruiken. (Deze heeft een volle textuur waardoor hij genoeg bescherming biedt) Stop hem in je tas en je zult merken dat je er behoefte aan hebt.
  2. Wanneer je je gezicht scrubt, neem je lippen dan ook mee. Maak rustige roterende bewegingen over je lippen om de droge huid te verwijderen.

Hoe meer, hoe beter

Heb je tijd voor wat extra me-time? Dan vul je routine aan met wat lichaamsverzorging om deze ook gelijk mee te nemen. Hier geldt ook; scrub je huid, reinig het en breng een voedende bodylotion aan. Ook voor je handen is het belangrijk om de juiste verzorging te gebruiken. Je wilt natuurlijk ook graag de huid zacht en verzorgd houden.

Verschillende lijnen

Voor mensen met beschadigde huid (acné, littekens of andere onzuiverheden) is het aan te raden de Reparative Care te gebruiken. Deze bevordert genezing van de huid en zal de huid voorbereiden om verzorging op te nemen.

De Hydra Protect+ lijn is zo ontworpen dat het voor een gemiddelde huid vanaf 25 jaar geschikt is. Zoals de naam al zegt hydrateren de producten niet alleen, ze beschermen ook de huid tegen het ouder worden. Door het Alga Gorria extract en natuurlijk hyaluronzuur wordt het collageen gestimuleerd en blijft de huid strakker.

Twijfel je welke producten het meest geschikt zijn of wil je wat meer uitleg over een bepaald product? Neem gerust contact op met ons en wij helpen je graag de juiste producten te vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *