Afstand Laboratoires de Biarritz

Een kijkje achter de schermen

Waar en hoe worden producten bedacht en gemaakt? Klopt het wel wat een merk claimt? Zijn dit vragen die jij jezelf ook wel eens stelt? Dan nemen wij je graag even mee in de productie van de producten van Laboratoires de Biarritz.

Gecertificeerd merk

Zoals je wellicht al weet zijn de producten van Laboratoires de Biarritz gecertificeerd door COSMOS (Cosmetic Organic Standard). Dit wil zeggen dat de productie én ingrediënten voldoen aan de normen voor natuurcosmetica in Europa. Een voorbeeld is dat er niet getest mag worden op dieren en dat er geen stoffen afkomstig mogen zijn van dode dieren. Kortom; als een merk COSMOS gecertificeerd is, kun je ervan uitgaan dat deze normen zijn gecheckt en goedgekeurd. Ook moet ten minste

Gebaseerd op algen

Alle exclusieve actieve ingrediënten zijn afkomstig uit de zee of oceaan. Laboratoires de Biarritz geeft voorkeur aan algen of zeewieren. Nu horen we je denken ‘maar algen zijn toch ook organismen?’. Ja dat klopt, in feite zijn algen ook planten, dus levende wezens.

Logische volgende vraag: hoe kan het dan dat de producten veilig zijn voor levende wezens, maar er toch algen inzitten? Dat leggen we je graag haarfijn uit!

Algen spoelen ieder jaar rond dezelfde tijd aan op het strand van Biarritz. Wanneer algen aanspoelen, gaan ze dood. Dit is hoe de natuur werkt. Pas als deze aangespoeld zijn – en dus niet meer in leven zijn – worden deze algen pas gebruikt voor producten. Laboratoires de Biarritz heeft een eigen Research & Development team die uitzoeken welke extracten een positieve invloed hebben op de huid. Alleen deze extracten worden gebruikt.

Kort samengevat: er worden niet ‘zomaar’ algen gebruikt, maar een specifiek extract. Dit wordt zelf onderzocht en dit exclusieve ingrediënt zul je dus nooit terugvinden in andere producten. Ook niet wanneer er beweert wordt dat het op algen gebaseerd is.

Concrete acties voor het milieu

Het is voor Laboratoires de Biarritz een hoge prioriteit dat het allemaal veilig is voor mens, dier, milieu én oceaan. Daarom zijn ze aangesloten bij verschillende partijen die het beste voor hebben met de planeet en omgeving.

Een aantal voorbeelden van organisaties:

  • Wings of the Ocean: Franse vereniging voor de bestrijding van vervuiling die zich inzet om de oceanen te beschermen.
  • Te Mana O te Moana: bescherming van zeeschildpadden.
  • 1% for the planet: Laboratoires de Biarritz doneert 1% van de omzet uit de Babycare lijn.
  • La Fondation de la Mer: beschermt de oceaan door middel van onderzoeken naar programma’s van vervuiling.
  • SOS Corail: Laboratoires de Biarritz geeft financiële steun aan wetenschappelijk goedgekeurde projecten zoals beschermen en herstellen van koraalriffen, zeegras etc..

En zo zijn ze aangesloten bij nog een aantal andere stichtingen.

Kleine productiecirkel

Zo beweert Laboratoires de Biarritz dat de afstand die de producten afleggen kort is. Om precies te zijn: 238km.

In St-Jean-De-Luz worden de algen verzameld die op het strand zijn aangespoeld, die worden meegenomen naar het laboratorium in Biarritz voor het ontwikkelen van formules. Vervolgens worden de producten geproduceerd in de fabriek in Mourenx, de verpakkingen worden geproduceerd in Bayonne. Wanneer dit allemaal is afgerond, gaan de producten naar het logistieke centrum waarvandaan ze uitgeleverd worden aan de distributeurs.

Dit is zo gedaan dat de kwaliteit gegarandeerd wordt en dat elke stap traceerbaar is.

Conclusie

We kunnen wel concluderen dat in het geval van Laboratoires de Biarritz de claims zeker kloppen. Ze zijn hier altijd heel open en eerlijk over en je kan dit ook allemaal terugvinden. Dit maakt het erg prettig om zonder twijfels je huidverzorging te kiezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *