huidverzorging tips

4 tips om je huid te laten stralen

De zomer staat voor de deur! In de lente hebben we alle weersomstandigheden meegemaakt, wat niet echt bijdraagt aan een goede huid. De frissere temperatuur laat het vocht uit je huid verdampen, waardoor het droger wordt. Daarom 4 eenvoudige tips die je huid al een enorme boost geven.

#1 huidverzorging

Dit is een van de handige tips. Een beetje voor de hand liggend, maar blijft toch een dingetje. Wat past nou écht bij jouw huid? Is het droog of juist vettig? Bekijk goed wat jouw huid nodig heeft en pas daar je huidverzorgingsroutine op aan. Je huid heeft vaak andere behoeften in de winter dan in de zomer. Het is goed je huid iedere dag te reinigen. Er zijn zoveel invloeden van buitenaf die je huid ‘beschadigen’. Tevens beschermt een dagcrème je huid hier ook tegen. In de nacht herstelt je huid automatisch. Dit is dus hét moment om zelf een handje te helpen. Soms mag je je huid wel wat extra aandacht geven door een milde scrub of masker te gebruiken.

Niet alleen je gezicht is onderdeel van je huid, denk maar eens aan bijvoorbeeld lippen/handen/benen/hals. Bij het ouder worden, worden je lippen dunner en gevoeliger. Temperatuurswisselingen maken je lippen en handen kwetsbaar. Bescherm ze goed door lippenbalsem of handcrème aan te brengen. De hals kun je het beste beschermen door je gezichtscrème ook daar te smeren. Zodra je naar buiten gaat, is het van belang dat je zonbescherming draagt. Je hebt tenslotte maar één huid, dus ben er zuinig op.

#2 voedsel

Dat eten belangrijk is voor ons lichaam, is iets wat al langer bekend is. Ook dat mineralen en vitamines goede invloed hebben, is niet onbekend. Maar welk voedsel geeft ons vitamine en dergelijke? Wij hebben het even voor je op een rijtje gezet. Wanneer je door een dieet (vegetarisch of vegan bijv.) bepaalde producten niet mag eten, kun je deze vervangen door een supplement.

  • Vitamine A: basilicum, biefstuk, bieten, boerenkool, eieren, mango, paprika, peer, spinazie, tomaat, wortels
  • Vitamine C: aardbei, ananas, banaan, bloemkool, broccoli, citrusvruchten, framboos, groene bonen, knoflook, peultjes, spruitjes, watermeloen
  • Vitamine E: amandelen, avocado, asperges, bramen, garnalen, kiwi, knolraap, olijven, spinazie, pinda’s, vis, zonnebloempitten

#3 bescherming

We zijn blij wanneer de zon schijnt. Al is dit voor onze huid vaak minder prettig. Bescherm je huid áltijd met een geschikte zonnebrand. Dus óók in de winter, want ook al denk je dat de zon niet schijnt, de Uv-stralen zijn altijd aanwezig. Door je huid goed te beschermen tegen de zon, voorkom je vroegtijdige huidveroudering en behoudt je huid zo veel mogelijk collageen. Hierdoor blijft je huid soepel. Vaak wordt er gedacht dat je alleen schade hebt op je huid, wanneer het verbrand uitziet. Dit is helaas een fabel. De schade door UV-B stralen is inderdaad vaak opvallend; je huid is rood en gevoelig. De UV-A stralen zijn echter pas merkbaar na een langere periode. Deze dringen dieper je huid binnen en richten langdurige schade aan. De radicalen verstoren je DNA en vergroten de kans op bijvoorbeeld kanker. Klik hier om te ontdekken welke zonbescherming het beste bij jou past.

#4 schoonheidsslaapje

Wie slaapt er altijd genoeg? Ik denk dat de meesten geen ‘ja’ kunnen zeggen op deze vraag. Terwijl slapen een wondermiddel is voor je huid; het herstelt namelijk wanneer je slaapt. Dus bij te weinig slaap, heeft het minder tijd voor herstel en vergroot het de kans op wallen, vertraagde bloedcirculatie en rimpels. Het is dus een feit dat een middagdutje goed doet.

Daag jezelf uit om deze tips te proberen en ervaar zelf wat het doet met jouw huid!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *